ce Bine ca Sunt !

Am purces pe drumul transformarii mele constiente acum vreo 12 ani. De-a lungul acestei calatorii am realizat cate schimbari am facut: in atitudini, comportamente, valori, vise, idealuri, imagine, relatii, cariera. Au fost si perioade, scurte, e drept, cand aveam senzatia ca stagnez si ca ,,nimic nu se (mai) misca/transforma in viata mea,,. Nu mi-am celebrat niciodata schimbarile in bine,  metamorfozele. Nu m-am privit cu mandrie. Nu mi-am incununat pasii inainte nici macar cu un zambet de recunostinta ; nu m-am recompensat nici macar cu o cutie de bomboane Rafaello  sau cu o inghetata de fistic ( dulciuri care imi plac la nebunie). Si in timp, aproape ca am inceput sa uit de unde am plecat , cat am calatorit, unde am ajuns...
Mi-am dat seama in acest week-end asa, ca printr-o revelatie, ca printr-o strafulgerare, ce diferenta este intre Clara de acum 12 ani si eu, cea de acum. 
Cum mi-am dat seama? Realizand ca in fiecare zi a acestui week-end am spus si AM SIMTIT de cel putin 20 de ori fiecare din aceste cuvinte-stari: ,,Ce bine este!,, , ,,ce frumos este!,, , ,,ce buuun!!!!,, ,,ce bine ma simt,, . Si am zambit in majoritatea timpului unei zile. Am zambit pe dinauntru si pe dinafara. Si nu am mai simtit nicio frica. niciuna. nici macar frica de moarte , care mi-a timorat existenta de cand m-am nascut si pana acum foarte putin timp. nici frica de singuratate, care m-a tinut prizoniera in multe casnicii sterile si relatii triste. nici frica de a nu fi la inaltimea asteptarilor cele mai inalte, ale mele ori ale altora, teama care mi-a contorsionat mintea, sufletul si trupul intr-un fel dureros si oneros. 
Acum, cand respir, constientizez , de fiecare data cand trag aer in piept, ca traiesc. iar asta este o conditie necesara si suficienta pentru a fi recunoscatoare si fericita. faptul ca am fost daruita si cu alte o multime de daruri este deja o Binecuvantare nepretuita. Mi-au trebuit 12 ani de travaliu transformator constient ca sa ajung aici, asa cum sunt acum...  A fost al naibii de obositor si de costisitor. Dar a meritat. 
in sfarsit, imi este bine... 
Bine ca Sunt :-)