Articole

Evoluam, fie ca vrem sau nu, fie ca ne dam seama sau nu. Asa cum respiram. Dincolo de orice convingeri religioase sau spirituale, acesta este un adevar incontestabil privitor la fiinta umana - viata inseamna acumulare de experiente, invatare, crestere. Nu este un act decizional, este un proces ce se auto-impune fiecaruia dintre noi, in egala masura. Ceea ce difera este doar modul, ritmul, timpul, locul, conjunctura, anturajul in care evoluam. Si mai difera gradul de constientizare a acestui proces. Si gradul de asumare.
,,În loc să cumperi mai multe medicamente, mai bine ai grijă de trupul tău,, -Împăratul japonez Meiji-   Aromaterapia reprezintă o metodă de tratament bazată pe folosirea uleiurilor eterice, introduse în organism prin căile respiratorii, transcutanat şi (sau) prin mucoase. Ea este o modalitate importantă de armonizare generală aflată la îndemâna omului modern, care ne permite, atât să ne bucurăm de armonia mirosurilor naturale extrem de plăcute ale uleiurilor esenţiale, cât şi să ne întreţinem sănătatea.  
Am purces pe drumul transformarii mele constiente acum vreo 12 ani. De-a lungul acestei calatorii am realizat cate schimbari am facut: in atitudini, comportamente, valori, vise, idealuri, imagine, relatii, cariera. Au fost si perioade, scurte, e drept, cand aveam senzatia ca stagnez si ca ,,nimic nu se (mai) misca/transforma in viata mea,,. Nu mi-am celebrat niciodata schimbarile in bine,  metamorfozele. Nu m-am privit cu mandrie.
Putem , desigur, sa pasim in noul an si fara sa ne uitam la cel care a trecut. Insa uitand sa ne uitam in urma, ne ratam sansa si dreptul de a lua cu noi, in urmatoarea portiune a calatoriei noastre, comori ce ne ajuta sa ne parcurgem drumul mai lin sau mai frumos... Imi iau ragaz cateva minute si ma uit printre pasii si peste clipele anului din care mai sunt de curs doar cateva zile: M-am trezit in 361 de dimineti fericita sa vad zambetul copilului meu si recunoscatoare ca am fost sanatosi si impreuna.
 
Iubirea de sine este o condiţie necesară pentru a putea iubi cu adevărat pe altcineva. Inţelepciunea nu ţine neapărat de vârstă. Sunt copii de la care  poti auzi sfaturi mai înţelepte decât de la un batran.
Tăcerea face parte din comunicare. Aşa cum putem comunica prin absenta gesturilor, la fel de bine putem comunica prin absenţa cuvintelor. Tăcerea nu înseamnă întotdeauna a nu avea nimic de spus, aşa cum nu întotdeauna a vorbi înseamnă a avea ceva de spus.Sunt momente in care prin tăcere putem sa exprimăm mult mai multe lucruri decât prin cuvinte. De ce alegem uneori tăcerea in locul unui răspuns prin cuvinte?
Traim , fiecare din noi, mai devreme sau mai tarziu, mai adesea sau mai arar, senzatia ca nu e nimeni in preajma exact in clipa cand ti-a dori mai mult si mai mult caldura unui suflet, ca nu e nimeni acolo exact atunci cand strigi dupa vreun ajutor, ca nu e nimeni disponibil exact atunci cand ai da orice pentru a avea cui sa ii vorbesti despre ce simti.
Eu cred ca Sanatatea este o zestre cu care venim pe lume fiecare; sursa creatoare ,in inteligenta si generozitatea ei, ne-a inzestrat cu tot ceea ce avem nevoie pentru calatoria vietii –harta, ghizi, indicatoare si  resurse de toate felurile. Starea de sanatate este efectul capacitatii noastre de a ne ne conecta la planul inalt a carui parte importanta suntem toti.
Scrisul nu este doar o forma de exprimare; si chiar daca ar fi doar o exprimare, stim foarte bine cu totii, macar la nivel intuitiv, ca atunci când  exprimam (prin muzica, pictura desen, miscare, scris sau alte forme artistice) ceea ce exista in lumea noastra interioara, în mintea sau în sufletul nostru, forta exprimarii se transforma intr-un veritabil instrument de vindecare sau cel putin